Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Personalo vadyba>Praktikos ataskaita: grybų auginimas ir didmeninė prekyba Danijos įmonėje "St. Restrup Champignon"
   
   
   
1
naudingas +1 / nenaudingas 0

Praktikos ataskaita: grybų auginimas ir didmeninė prekyba Danijos įmonėje "St. Restrup Champignon"

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425
Aprašymas

Įvadas. Įmonės charakteristika. Rinkos situacija, kurioje įmonė veikia. Ekonominė dalis. Vadybos dalis. Organizacijos valdymo schema. Organizacijos struktūros tipas. Horizontalus ir vertikalus darbų pasidalijimas. Įmonės valdymo strategija. Planavimo procesas įmonėje. Naudojamų planų ryšys ir jų sudarymo tvarka. Personalo organizavimo analizė. Darbuotojų sudėties analizė. Darbuotojų kaita per tris paskutiniuosius metus ir jos priežastys. Darbuotojų paieškos ir atrankos organizavimas įmonėje. Darbuotojų atestavimo organizavimas. Darbuotojų mokymas ir kvalifikacijos tobulinimas. Vadovavimo darbuotojams analizė. Įmonės kultūros apibūdinimas. Vadovaujančių darbuotojų skaičius, jų dalis bendrame įmonės darbuotojų skaičiuje. Darbuotojų skatinimo sistema. Dominuojantys vadovavimo stiliai, vadovų ir kitų darbuotojų tarpusavio santykiai. Kokybės laidavimo sistema. Marketingo dalis. Marketingo vieta įmonėje, marketingo skyriaus atliekamos funkcijos. Tiriamoji veikla įmonėje. Prekės ir paslaugos. Prekių asortimento gylis ir plotis. Asortimento pokyčiai per kelis paskutinius metus. Asortimento vystymo strategija. Atskirų prekių ar paslaugų gyvavimo ciklas. Prekių ar paslaugų kainų politika. Įmonėje taikomi kainų nustatymo metodai. Taikomos nuolaidos. Prekių ar paslaugų pasiskirstymo kanalai, pardavimo vietos. Apibūdinti pardavimų tarpininkus. Komunikacijos procesas įmonėje. Pardavimų rėmimas. Taikomos priemonės ir metodai, jų efektyvumas. Reklaminių kampanijų organizavimas. Tiesioginio marketingo priemonių naudojimas įmonėje. Marketingo plėtros galimybės. Atlikite išsamią SWOT analizę, ypatingą reikšmę skiriant organizacijos vidiniams trūkumams. Remiantis SWOT analizėje nurodytais trūkumais, sudarykite organizacijos problemų sąrašą. Aprašykite įvardintas problemas. Nurodykite, kaip siejasi minėtos problemos viena su kita. Įvardinkite, kas turėtų spręsti susidariusias problemas, nurodant vadovų lygmenį. Išvados ir pasiūlymai. Savo praktinės veiklos vertinimas.

Ištrauka

Praktiką atlikau Danijoje, įmonėje kurios pavadinimas yra St. Restrup Champignon. Praktikos vadovas buvo ir tiesioginis mano vadovas – Pier Simenson. Pastarąjį pusmetį teko dirbti Danijoje, todėl praktiką atlikau svečioj šalyje. Ši patirtis pasirodė tikrai įdomi bei naudinga man.
1.1 Įmonės charakteristika
2001 metais balandžio 1 d. buvo įkurta St. Restrup Champignon įmonė. Nuo įkūrimo pradžios pagrindinė kompanijos veikla – grybų (pievagrybių, šampinjonų) auginimas, didmeninė prekyba. Gamybinės patalpos yra 20 km nuo sostinės Kopenhagos, tikslus įmonės adresas Tostrupjev 210.
2000 metais 650 kvadratinių metrų plote buvo įrengtos pirmosios grybų auginimo patalpos. 2001 metais jau buvo įregistruotas grybų auginimo ūkis, kuris nemažai išsiplėtė. Šiuo metu žėmės sklype stovi gamybiniai pastatai, kuriuose įrengtos pievagrybių auginimo patalpos.
Per visus veiklos metus ūkininkas Simenson sukaupė nemažai patirties ūkio valdymo, finansų ir plėtros sprendimų priėmime, projektų inicijavimo ir įgyvendinimo klausimais. Siekiant įdiegti modernias technologijas ir tapti konkurencingai įmonei ūkininkas Pier Simenson parengė projektą, pagal kurį gavo SAPARD paramą. Taigi 2005 metais, didelė dalis ūkio buvo modernizuota. Šiuo metu yra paruoštas projektas, kurio dėka bus gauta dar viena parama iš ES struktūrinių fondų . Šio projekto "Naujausios technologijos diegimas ir įrenginių įsigijimas pievagrybių auginimo ūkyje" tikslas – padidinti St. Restrup Champignon įmonės pievagrybių auginimo ūkio konkurencingumą vietos ir ES rinkose, naudojantis visomis pažangiausių technologijų šioje specifinėje žemės ūkio sferoje galimybėmis.
Siekiant užsibrėžto tikslo buvo iškelti tokie uždaviniai – įsigyti ir sumontuoti ūkyje įrenginius bei modernias pievagrybių auginimo technologijas, tai leistų:
• Sumažinti augančių gamybos kaštų įtaką vykdomai veiklai;
• Padidinti auginamų pievagrybių kiekį ir pagerinti kokybę;
• Padidinti pievagrybių auginimo intensyvumą, t.y. nuimti iki 6 derlių per metus. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2010-02-25
DalykasPersonalo vadybos praktikos ataskaita
KategorijaVadyba >  Personalo vadyba
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis22 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis45.88 KB
Autoriusjurgita
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2009 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasA. Skeruvienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Praktikos ataskaita grybu auginimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą